luni, 18 aprilie 2011

Gata vacanta



Dupa doua luni de frecat menta se pare ca lucrurile incep sa se puna in miscare.
Saptamana trecuta au mers toate mai bine decat bine. Am primit restul de salariu de la "farmacie", fostul loc de munca, am fost recompensat de la fostul fostul loc de munca cu ocazia inchiderii ultimului magazin si cel mai important am primit o oferta de angajare.

Cum am mai spus, gasirea unui job in vremurile astea este un sport extrem. Piata muncii este plina de oameni foarte buni care-si cauta la care se adauga foarte multi debutanti. Salariile pe care le poti obtine au scazut foarte mult, chiar daca ai experienta. Problema mea a fost ca ma incadram, ca experienta si cunostinte, undeva la mijloc si acum se cauta fie debutanti fie specialisti. Cum specialist nu puteam sa devin peste noapte stand acasa, ramaneam doar sa incerc la posturile mai joase incercand sa obtin un venit cat mai mare. Ideea este ca oricum ai nevoie de un gram de noroc, fie ca esti chiar in postura specialistului, deoarece pe un post se mai ingramadesc inca 30 de insi. In domeniul IT apar destul de multe joburi doar ca mai bine de 50% sunt pe partea de programare si nu raman prea multe pentru retelistica, baze de date, consultanta, suport...

In aceste doua luni am aplicat la vreo 28 de joburi, 13 au vizualizat CV-ul si doar 4 m-au chemat la interviu. Din astia 4 doar o firma m-a chemat la al doilea interviu.
Exact accea care mi-o doream. Restul nu ma atrageau prea tare din motive diverse, pozitionare aproape de Chitila, colaborare prin PFA (foarte multe lucreaza asa), profilul indepartat de doemeniu, exploatare excesiva a oamenilor si tot asa.
De la acestia care m-au chemat la al doilea interviu am primit si oferta de angajare, una foarte buna chiar.
Daca la un moment dat ma cam speriasem si intrasem in criza morala, pana la urma sunt bucuros de cum au decurs lucrurile.
Asadar de miercuri o sa lucrez la napolitane, ciocolate, inghetate si alte chestii bune de mancat.
Dupa 6 ani de munca, ani in care nu am avut pauza mai mare de o saptamana si dupa ce am stat doua luni acasa, astept ca o gura de aer inceperea noului job.
De cum voi incepe o sa revin cu impresii de la fata locului si cel mai important daca noul job este the job. Am impresia ca o sa fie.

le: tocmai m-au sunat altii la care am aplicat, deci +1 la nr de interviuri


Niciun comentariu: