marți, 6 octombrie 2009

Puncte din societate



~ Criza a ajuns la fund in Romania, dar romanii vor mai mult. Zilele trecute am avut neplacerea de a suna cativa clientii pentru neancasate. Am primit acelasi raspuns, nu sunt banii, asteptam si noi sa facem incasari de la altii. Daca toti asteapta sa incaseze undeva, cineva ori nu vrea sa plateasca ori (cel mai probabil) a cumparat ceva ce nu-si permitea. Solutia de iesire o vad ca statul sa plateasca in locul aluia, iar ala sa fie izolat pe viata de societate. Nu se va intampla asta, ba mai mult mie teama ca se va adancii tot mai mult problema, pentru ca fiind romanii tot nu o sa se dea drumu la banii chiar daca unii dintre datornici i-ar avea tot nu platesc pentru ca e criza nene. Ar trebuii ca statul/bancile au manipulat poporul spre consum neacoperit, asa sa-i manipuleze si spre solutionare ca daca nu e de rau. Chiar daca roamnii vor avea bani tot nu se deblocheaza circuitul.

~ Incepe iar campania electorala, pe bune. Apreciez strategia lui Basescu. El chiar joaca tare la imagine. Am auzit un zvon cum ca o sa candideze la pachet cu primarrul Sibiului (un neamt destept) ca premier. Asta este o lovitura sub centura data lui Tariceanu care acum cateva lunii s-a rugat de acelasi primar al sibiului sa fie propus de PNL la presedentie.
Totusi tara asta cine plm o mai conduce?! Chiar nimeni nu face nimic altceva decat sa incerce asi asigura continuitatea la fotoiu! Somerii si pensionarii de pe la sate au primit din partea statului cate 15 Kg de faina si 10 Kg de zahar. Asta in timp ce guvernul se vaita ca nu are banii de salarii si intra in faliment. De ce nu ii concediaza pe toti bugetarii aia care plamba foile si ne pierd timpul prin institutii cu tamplarie de lemn, nu inteleg.Defapt inteleg, pierd voturi. Daca ar face restructurari cu multe salarii compensatorii ar fi fost mult mai bine pentru economie parerea mea. Pentru ca banii aia s-ar intoarce in economie sub forma de investitii sau tot consum. Dar conceptia romanilor este ca nu conteaza ca are salarii compensatorii el tot dat afara e si fara un loc unde sa plmbe foaia...un asistat. Deci tot ar pierde voturi cefosii...

~ Iar nu se castiga la loto 6/49. Se strang banii de buget sau mai rau mie teama ca pentru campania electorala. Probabil se va castiga premiul cel mare in prima saptamana dupa alegeri astfel incat in weekendul cu algeri sa fie sarbatoare si sa iasa lumea din casa sa joace la loto. Suntem niste jucatori, de la primul nivel social la ultimul. Toti speram sa ne pice din cer nimeni nu vrea sa munceasca pentru asta ca e mai bine sa-ti pice din cer. Tabara opozitiei incearca sa faca opozitie si pe planul asta al jocurilor de noroc. Asa ca la Antena 1 s-a reinviat teleeurobingo. Spera ei prin asta sa mai acapareze din piata de finantare a guvernului prin loto 6/49. Strategii domne...jocuri, imagine, asta suntem.


Niciun comentariu: